неделя, 9 март 2014 г.

Как да изберем най-подходящия диван?

Дошъл ли е момента да смените стария си диван или пък да купите първия си диван за вашето ново жилище? Има няколко чести грешки, които биват допускани при избора на дивана за определено жилище и тук ще дадем няколко полезни съвети, с които да направим най-добрия избор с минимално малко грешки.
Най-често срещаната грешка при избора на диван е, когато собствениците го избират само по външния вид и от картинката на някоя брошура на мебелен магазин. Особено, ако пазарувате онлайн с безплатна доставка на мебели е най-подвеждащо да избирате по картинката от брошурата, особено ако няма посочени размери. Ако имате голямо пространство между холовите ъгли тогава можете да се спрете по-спокойно на по-голям диван, но въпреки това не подценявайте размерите. Най-добре е първо да определите място на на дивана, да го измерите добре и да търсите диван според тези размери, защото често се е случвало да се закупи мечтания диван, който обаче се оказва твърде голям за хола и се започва едно местене и нагаждане на останалите мебели като резултат се получава доста тясно пространство за минаване между мебелите и не свободна и стилна подредба на секцията и останалите мебели в стаята.

Знайте, че също трябва да прецените предварително дали искате едно модулен диван или два по-малки дивана, разположени един срещу друг плюс фотьойл или табуретки. Колкото са повече модулите, толкова повече място им е необходимо. Вземете предвид и дали дивана ви ще бъде разположен в средата на стаята или в някой холов ъгъл. Ако искате ъглов диван първо преценете в кой ъгъл ще бъде, след което добре измерете дължината и в двете посоки. Ако диванът ви ще бъде с едната страна до прозореца добре преценете и височината на облегалките, за да не заемат твърде много от прозореца и да затъмнят помещението. Диван с висока облегалка, в която потъваш като се облегнеш, е подходящ за по-просторно жилище, защото високата облегалка на дивана би схлупила малкия хол. Един хубав холов ъгъл може да отвори пространството и да направи всекидневната ви да изглежда по-просторна и обратното, ако не обърнете внимание на тези елементарни параметри тогава рискувате да си направите сами на себе си беля. След като сте определили и спазили тези първоначални параметри е време да минете на цвета на дивана. Какъвто и цвят да сте избрали, дори да е тъмен, попитайте за резервни калъфки за целия диван и за най-износимите части – седалките. Ако изберете естествена кожа, дори да е тъмна, е добре да се грижите за нея със специален препарат за кожени мебели, за да изглежда също така добре както и в началото и след 2 и след 3 години.

Няма коментари:

Публикуване на коментар