понеделник, 19 август 2013 г.

Идеи за пътувания през септемврийските празници



Идеи за пътувания през септемврийските празници

Заравяйки се в богата история на Индия, може да научите много интересни неща, относно ранните цивилизации в дол.  на р. Инд, които са  възникнали около 2000  години преди появяването на самите  древна Гърция. Тогава  племето на ариите било определило в много отношения по-нататъшното развитие на всичките  цивилизации в района. Сега от така наречените  арии са останали само ведическите знания и хубавите традиции, както и разделяне на обществото на касти, красивият санскритския език , който често се използва за татуировки, както и учението за кармата и.Ако сте тръгнали през  септемврийски празници, да обикаляте света, то това е място, което не е за изпускане. Като първи селища  са се  били появили много преди това, близо  9000 година пр. Хр., които  образуват цивилизацията по долината на тази река Инд, която  просъществува до около 500 г. пр. Хр., когато започва и самото й раздробяване като  образуване редица малки държави, които сега са известни като махаджанапади.
Един невероятен език е хинди , който има много  силно развита глаголна система с ясно очертан аналитизъм. Този език има двучленна именна категория –род- ,  мъжки и женски, като съществителните имена се обособяват в цели 4 групи по този признак . Ако планувате някакво пътуване Европа- септември, то може да отскочите и до Азия, за да се насладите на незабравимата Индия.Трябва да знаете и за релефът на Индия , който е изключително разнообразен . Може да се насладите на  високи планини, както и на обширни равнини и плата, така и на заблатени низини и много сухи пустинни райони. Като голяма част  заемат  и най-високите планини на Земята , а именно Хималаите.  Ще можете да се насладите на  величествените им хребети, които са  климатична масивна геоложка преграда , която минава почти през цялата Северна Индия.  Всички сме учели, че Хималаите са младонагънати планини, които се издигат в резултат на мощно тектонско движение на Индустанската литосферна плоча. Именно в  Хималаите се намира  и най-високата част  на Индия  и това е красивият  връх Канченджонга цели 8598 метра.
Любопитно от историята е, че Фатехпур Сикри е столицата на великия моголския император Акбар. Той  бил изключително харизматична личност и е притежавал мъдрост, магнетизъм и измъчване, също така  се славел и с безспорните си  военни и административни умения. Императорът не  налагал модернизирано чуждестранно управление, бил  сключил съюз с владетелите на Раджпут, като се е оженил за една от дъщерите на махарджата в Амбер. По този начин  започнал голямата си мечта за самото обединяване на всички общности в цяла Индия, където  всички религии да живеят заедно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар