понеделник, 23 юни 2014 г.

Мъжките фешън тенденции за 2014 според най-великите!

Малко или много модата диктува нашето ежедневие и нашия стил на обличане. И макар мъжкото облекло да се смята за доста по-скучно от към модели и кройки, то е най-взискателно към дизайнерите. Ето и какво предлагат за новия сезон 2014г. великите Philipp Plein, Dolce & Gabbana, Gucci, Versace:
Започваме с предложението на немския дизайнер Philipp Plein, който представи своя дебют в Милано тази година. Изкуството да бъдеш дизайнер на мъжки дрехи е не само в кройката и модела, а и в самото представяне на моделите. Филип избра подиумът да бъде декориран като казино в Лас Вегас. А на него бяха показани тениски с принтирани черепи, спортни памучни къси панталонки и протрити дънки. За по-хладните дни Фелипе Плайн предлага класическото спортно кожено яке, както и кадифени спортни сака в комбинация с дънките. Спортно – елегантния стил преобладаваше в цялата колекция дори при по-официалните предложения.
Dolce & Gabbana стартира с имиджовата си рекламна кампания отново в Сицилиански стил без да изневери на италианските си корени. Те също представят коженето яке като част от тазгодишните тенденции, но при тях тениските са още по-изчистени и в комбинация от бяло, сиво и черно. Ако сте пропуснали тяхното дефиле за 2014 може да разгледате на спокойствие всички предложения за дрехи онлайн на техния сайт.    Няма да се разочаровате и от зимната колекция, която е в напълно стил гръцка митология! Ликовете на Зевс, както и на Аполон и други митични богове присъстваха като принтове на блузите. А гладиаторските сандали завършваха пълната представа за гръцки стайл!
За разлика от до тук представените тенденции Gucci наблегна на по-елегантния и по-официален стил.  Макар и Гучи да се опита да направи мъжките костюми да са по-елегантно-спортни, визията на мъжа-конте струеше от тях. При официалните дрехи за мъже може да се види както едноредово закопчаване с тесен и дълъг ревер, така и двуредовото закопчаване на сакото придружено с доста по-къс и широк ревер с яка.  Предпочитаните цветове бяха бяло, синьо, бежово, но имаше и по-ярки цветове от време на време предимно в по-спортните модели. Спортните ежедневни панталонки преобладаваха с флорални мотиви, ризите и тениските с по-свободния силует, а спортните тип туристически якета с ярките си цветове и непромокаема материя.
Versace на свой ред представи доста разнообразни модели и кройки от спортни пънк модели, през кожени панталони до класически изчистен костюм. А Версаче отново успя да изненада всички зрители на шоуто с цветните дебели черти изрисувани по телата на моделите, представящи спортните модели на модната къща. Спортните модели изобилстваха на цветове и движение, а крачолите на дългите панталони така и не стигаха до средата на токчето на обувката, както е по изискване. Но ако искате да разгледате онлайн дрехите не забравяйте да обърнете внимание и на моделите сандали, които предлага модната къща за това лято. Освен естествена кожа и удобство, моделите са подходящи за всеки, който иска да изрази своята индивидуалност.

В Милано видяхме едно доста сериозно раздвижване и богат избор на модели и десени, както и на цветове и стилове. И ако вярваме на това, че модата отразява икономическото състояние то бихме заключили, че новото вдъхновение и възход са на своя път!

Няма коментари:

Публикуване на коментар