петък, 18 юли 2014 г.

5 причини да изберем претапициране на старото канапе пред купуване на ново

Меката ви мебел има дупки, петна и протрити места и смятате, че е време да я бракувате? Не бързайте толкова много, защото бракуването може да ви излезе скъпо или колкото да я реставрирате стария диван или фотьойл. Може да се удивите как едно претапициране може да промени коренно облика и стила на меката ви мебел стига основата на дивана или другата мебел да е стабилна и здрава. А и реставрирането на стари мебели и дори на вратите за интериора се смята за вид изкуство! Има различни видове и стилове за реставриране на масивните и дървени мебели, но когато става въпрос за меката мебел, специалистите веднага изреждат 5 причини поради които да не се отказвате от претапицирането на меката мебел:
1.       Запазвате мебелите си! Това е много важна причина, когато наистина обичате и харесвате някой от мебелите ви, но той е вече прекалено износен, скъсан или непоправимо лекьосан. Има и хора, които трудно биха се разделили с канапето или любимия си фотьойл, защото са им много удобни и претапицирането е идеалния вариант за тях. Често тези хора са готови да изхвърлят цялото си спално обзавеждане, но не и фотьойла на който всяка вечер гледат телевизия, защото приемат това място като тяхното и там релаксират най-добре. Ако стола или фотьойла е на повече от 5 години е възможно и да не е наличен вече на пазара и единствения начин да имате същия е просто да реставрирате стария.
2.       Да имате така търсения ретро стил у дома си. Всеки знае, че модата се върти и старите форми и силуети излизат на мода отново, а и всички сме чували за цената на антиките. Ако се съмнявате проверете в някой антикварен магазин какви са цените на старите мебели и може би тогава доста повече ще оцените старите масивни мебели, които имате.
3.       Текстил по избор. Случвало ли ви се е да обикаляте мебелните магазини в търсене на диван или холов ъгъл и дори и да харесате формата се питате кой е избрал този цвят или точно тази шарка? За съжаление понякога е трудно да намерим нещо, което да ни хареса наистина и да отговаря на стила на дома ни от входната врата до прозорците и пердетата само защото модата в момента е съвсем различна. Е, сега е момента да изберете текстил, който наистина да ви хареса и да отива на интериора ви.
4.       Спестявате пари, а кой не иска да спести от разходите, ако може?! Новите качествени мебели са доста скъпи, а всеки знае, че до преди 10-15 години не е имало некачествени талашитени мебели така като сега са заляли пазара на мебели. Ако пораженията от времето не са толкова сериозни поинтересувайте се колко би ви излезнало реставрирането и колко един качествен нов диван и вземете решение. Все пак имате възможност да дадете нов облик на старата вещ без да правите компромис с качеството!

5.       Ще научите много нови неща, а може би и ще придобиете нови умения сами да претапицирате и реставрирате. Ако обичате да се занимавате сами с напълно практични неща, да правите и творите нещо с ръцете си или да ремонтирате дребни неща в дома ви, може би е време да опитате нещо по-голямо! Този ви опит може да е врата през, която да преминете от хоби към нова професия и нова сфера на изява. Разбира се, по-добре е ако започнете с някой по-малък проект като претапициране на стол или фотьойл и чак след като придобиете някакъв опит да прибегнете към по-голям проект като претапициране на дивана или холовия ъгъл. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар