сряда, 21 януари 2015 г.

Защо е модерно и по- безопасно да караме колело?




Защо е модерно и по- безопасно да караме колело?
Велосипедът се появява през  19 век.  В  продължение на няколко десетилетия много изобретатели успяват да допринасят  за развитието и усъвършенстването му. Първоначално то носело името  -  машина за ходене, която имала седалка, кормило и 2  колела, а  движението се е осъществявало чрез ходене. От този момент велосипедът започва да претърпява големи  трансформации и подобрения. По- късно е станал и масово средство за придвижване. 1890-те години е „Златната епоха на велосипеда”, точно това са годините, през които се е появило днешното познато колело. Карането на колело е доста по безопасно и няма нужда от пожарогасители обслужване, които се носят обикновено в автомобилите. Риска от възникване на такава авария, че да са нужни пожарогасители и поява на огън е никакъв. След направени статистики се вижда, че днес има един милиард велосипеди в света, а близо 100 мил.  велосипеди се правят  всяка една година. С течение на годините и  навлизането на автомобила на масовия пазар, нуждата от  колело намалява.  Движението с колелото сред моторни превозни средства става опасно начинание. Нуждата и от пожарни врати и средства за безопасност нарастват значително. През  последните години се наблюдава покачване на интереса към колелото въпреки всичко.
Да караш колело има изключително много плюсове. Първо е доста модерно, второ дава ти добра физическа форма. Трето, да караш колело  е по-удобно, много по- бързо, лесно, преди всичко евтино и напълно екологично. Днес е време да се замислим малко и над околната среда. Има много ползи  за здравето от колоезденето. Само 3  часа на седмица, намалявате наполовина риска от сърдечно-съдови заболявания.  Успешно  тонизирате  мускулите си  и най – вече прасците, бедрата и задните части.  За около час каране на колело, изгаряте  300 калории. Специалистите смятат, че при едно редовно каране, намалявате  стреса, а доброто ви  настроение не ви напуска. В Токио населението е повече от  13 милиона. При тях е разбираемо защо колелото е по-бързо от колата.  Вместо да давате  големи суми, за да се придвижвате с автомобил или градски транспорт, можете да се възползвате от най-екологичното и бързо превозно средство като помагате и на тялото и на духа си.
Любопитна информация: Първата работа на известната  актриса Дженифър Анистън е като разносвач с колело.  Оттогава тя кара винаги, когато има възможност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар