понеделник, 9 март 2015 г.

Кои са храните, които трябва да ядем всеки ден?




Кои са храните, които трябва да ядем всеки ден?

За всеки от нас има храна, която обича и такава, която отбягва да яде. Но дали това, което слагаме в организма си е здравословно? Съществуват храни, които са изключително полезни и тях спокойно можем да ги ядем всеки един ден.

Независимо къде сме, дали на почивка, работа или у дома, ние трябва да се храним. Често забързани в ежедневните задължения пропускаме ядене. Това лесно може да се поправи, ако имаме в близост овесени ядки. Не е нужно да се приготвят, те са готви за консумация, а с тях тялото ни ще получи нужното голямo количество енергия. При възможност можете да си направите и овесената каша, която ще ви държи сити по-дълго време. Пълнозърнестите храни поддържат холестерола в кръвта по-нисък и същевременно намаляват риска от диабет и дори от рак. Не изключвайте и възможността да избирате своите хранителни стоки с доставка до желаното място.

На работното място можете да поставите в една малка кутийка плодове. Като  боровинките например, които имат противовъзпалително действие и са богати на хранителни вещества. Ягодите са от нискокалоричните храни, но богати на фибри. Ядките консумирани правилно, също са полезни и не водят до натрупване на мазнини. С правилното и внимателно подбиране на количеството, което поемаме и избираме от продукт, няма опасност да се преяде. Поставете в кутийката с боровинки и 10 орехови ядки или бадема. Съдържат омега 3 мазнини, много белтъчини и витамин Е. Те се грижат за правилното функциониране на имунната система. Със супермаркет онлайн, можете да поръчате веднага нужните плодове или ядки, за да вечеряте или да направите лек обяд на работното си място. Не забравяйте да включите  в менюто си и млякото. То е е богато на калций и витамин D, от които нашите кости се нуждаят силно, за да бъдат по здрави. Млякото може да помогне на тялото ни да използва мазнините за енергия. Излизайки с приятели, забравете за газираните напитки в кафетата и заведенията. Може да си поръчате фреш от моркови. Морковът е един от най- здравословните зеленчуци. В него има фибри, витамин А, както и витамин С и бета каротин.

Малка тайна: една ябълка на ден може да ви държи много далеч от лекарите. Богати на  кверцетин и в никакъв случай не премахвайте кората на ябълките, освен ако не е прекалено мека и тръгнала да потъмнява. В нея се съдържат по-голямата част от хранителните вещества и витамините и нужни за имунната ни система.

Няма коментари:

Публикуване на коментар