понеделник, 9 март 2015 г.

Как да се храним за здрава имунна система?




Как да се храним за здрава имунна система?

В тази статия ще ви напишем няколко полезни съвета, които ако изпълнявате до една година ще забележите драстично подобрение във вашето здравословно състояние и дух
.
Първо е добре да обърнете внимание на храната си. Тя е добре да бъде разнообразно и да поемате ястията балансирано. При постоянно спазване на строги диети и сте изцяло погълнати и заети с работата си и не ви остава никакво време да се храните редовно или често консумирате полуфабрикати,  то има вероятност да не ви достигат питателни вещества, нужни за поддържането на здравата ви имунна система.
 Постоянно се извършват научни изследвания, при които се вижда, че при недостиг само на едно полезно хранително вещество в организма, може да доведе до пълно отслабване на имунната система, а от там и по често боледуване.
Погрижете се да увеличите консумацията на свежи плодове и зеленчуци. Храната ви трябва да бъде богата на антиоксиданти, витамините А, С и Е, които защитават организма от всички свободни радикали. Именно те са вредни вещества, които се намират в нашият организъм и увреждат здравите клетки. Благодарение на консумацията на плодове и зеленчуци, неимуверно се увеличава количеството антиоксиданти.
Българинът не може да седне на маса без наличието на месо. Внимателно избирайте месата, които слагате в организма си. Има производители на пилешко месо,  които добавят антибиотици,  за да стимулират растежа на пилетата, но това вреди на човека и води до заболявания. В случай на пренасищане с медикаментите може да доведе до отслабване на имунната система на човешкия организъм. Предлагат се и хранителни стоки онлайн, с които можете веднага да приготвите своята вечеря, за да бъде прясна и свежа за консумация. Опитайте се да избягвате захарта или поне да бъде поемана в по - малки количества. Имунната система отслабва при употреба на захар и всякакви захарни изделия. При консумация на храни, съдържащи големи количества захар се  увеличава и риска от развитие на рак, както и на диабет и сърдечносъдови заболявания. Нека храната ви бъде богата на цинк. Намалете консумацията на пестициди. Според изследвания, пестицидите са главни фактори, поради, които нашата имунна система отслабва. Те спират образуването на белите кръвни телца, а така организма трудно се бори с вирусите. Не си мислете, че е трудно да се ограничи поемането пестициди. Ако имате възможност произвеждайте самите своите зеленчуци и плодове. С употребата на пробиотици, храносмилането и имунната система е по - здрава. Те блокират развитието на вредните организми в стомаха. Вие колко плодове и зеленчуци хапнахте днес?

Няма коментари:

Публикуване на коментар