сряда, 22 юли 2015 г.

Как да накараме детето да чете?




Как да накараме детето да чете?
Едно дете, за да започне да чете и да му е приятно е необходимо да има хубави спомени от четенето. Тръгвайки на училище има задължителни списъци, които трябва да се четат. От там голяма част от децата загубват желанието си към книгите. Тук са важни първите седем години, през които родители е желателно да четат различни приказки. Това е един съвет, който може да ви го даде всеки един родител или преподавател. Те вече са имали и имат голям опит с децата.  Идеята е да си в даден момент, в който вие му четете приказка да предложите да си смените местата и детето да чете вместо вас. Именно това  е метода  да изградите приятна атмосфера и да създадете положителни асоциации у детето по отношение на четенето. Така с времето и то само ще поиска да посещава уроци по английски за деца в Гоце Делчев или друго удобно за вас място.
Като цяло, четенето е въпрос и на различни материали, които можете да намерите навсякъде. Било то четене на видео игри, различни списания, комикси, ако често пътувате то са интересни и табелите по пътя и т. н. все начини, с които едно дете може да се упражнява и да се чувства доволно например, че е помогнало като ви е казало къде се намирате, четейки табелата. Друг начин е да измислите видове игри, на които с помощта на картончета да питате въпроси, като всеки теглейки го чете на глас.  Те включват изчитането на инструкции и правила, общуване чрез писане, писане на писма с другарче и др. При всекидневното пазаруване, направете списък с нужните ви продукти и нека детето го чете и след дали всичко сте взели. По този начин се създава и чувство за отговорност, отивайки на занималня в Гоце Делчев, малкият/малката ще се чувстват сигурни в своите умения.
Едно от основните задължения на вас като родител е да покажете на детето, че това е невероятно занимание, така виждайки колко е хубаво то само ще прояви желания да чете книжки. Ако децата трябва да заобичат четенето, то трябва да е забавно. Важно е да сe опитате да успеете при самото четене на децата да ги държите ангажирани, като им задавате въпроси, питате ги те какво биха направили или ги карате да попълнят празните места в текста. Какво са разбрали от прочетеното, дали е хубаво или лошо. Можете да измислите игри, свързани с приказките, които им четете. Също така можете да изигравате сценка от всяка приказка, която прочитате. Вие имали ли сте проблем с четенето? Обичате ли да четете и по колко книги в годината си купувате и прочитате?

Няма коментари:

Публикуване на коментар