четвъртък, 3 ноември 2016 г.

Интересно за антицелулитния масаж

Какво е първото нещо, за което се сещате, когато стане на въпрос за борба с целулита? Антицелулитен масаж? Да.  Като цяло няма нещо по-приятно от масажа, било то дали ще ни действа само релаксиращо или с някаква конкретна цел. Дали ще изберем тайландски масаж, класически или спортен ефекта несъмнено ще е зашеметяващ.
 Антицелулитния масаж  служи за премахване на подкожния слой мазнини, натрупани под формата на портокалови целулитни образувания. Методът има подчертан козметичен ефект. Извършва се с помоща на специални техники и етерични масла. Стандартният курс антицелулитни масажи включва 10-12 процедури с интервали по 1-2 дни между тях. Някои хора се заблуждават, че ако масажът се прави по-често – например два пъти на ден – целулитът ще изчезне по-бързо. Но това не е така. Масажът стимулира процеси, които помагат на организма да изчисти целулита. За протичането на тези процеси обаче се иска време. Затова прекъсванията от 1-2 дни са задължителни.  Масажът с кокосов скраб спомага за бързото извеждане на токсините от организма, подобрява кръвообращението и общото състояние на тялото. Натуралният кокосов скраб не дразни кожата и е подходящ и за чувствителни кожи. Почиства в дълбочина, пречиства, подхранва, заглажда и изсветлява кожата.Съдържа кокосово масло и натурални кокосови стърготини и кокосово брашно. След пилинга кожата става гладка и нежнa.

Много от топ-ефектите на чудодейното кокосово масло се дължат на антиоксидантите, които съдържа. Те стабилизират здравето на клетъчните мембрани, подобряват клетъчното хранене в следствие на което се забавя стареенето на тъканите.

За ефективно отстраняване на целулита много хора прилагат и допълнителни методи – специални упражнения, контрастни душове и др. Тези процедури е добре да се правят на другия ден след масажа. След провеждането на антицелулитен масаж не трябва да възникват синини. Синината е кръвоизлив в тъканите, при който се разрушават най-малките капиляри. Това забавя много скоростта на премахване на целулита. Ако след масажа получавате трайни синини, необходимо е да прекъснете процедурата до възстановяване на нормалното кръвообращение в тъканите. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар