неделя, 6 ноември 2016 г.

Уютен дом

Всеки от нас мечтае за хубав дом с много уют и стил.  Има няколко основни неща, които трябва да са налице, за да бъде домът ни такъв. 

На първо място това са прозорците. От това, че са част от нещата за чистене,  през видовете pvc профили  до място, където да подишаме въздух и да помечтаем прозорците си остават основния елемент от визията на нашия дом. Те дават светлина и чувството за простор. На друго толкова важно място  е хигиената. Трябва да се стараем винаги да бъде чисто, подредено. Подредено не означава непременно всичко наредено като в аптека, но видът на жилището трябва да бъде приветлив. Най-малкото да знаете, че ако на вратата се появят неочаквани гости, няма да се притесните да ги поканите у дома. Едно от топ нещата, които да имате в дома си, за да бъде той уютен е камината! Особено за предстоящите Коледни и Новогодишни празници, нищо не дава тази топлина и уют, както запалената камина. Лесен, но много подходящ декор за вашата стая са снимките. Красива рамка, подредена с вашите усмихнати и най-мили моменти внася в дома толкова много топлина и положителна емоция. На следващо място ще споменем цветята! Не става дума за букети във вази или изкуствени цветя. Препоръчваме да бъдат саксийни – придава свежест, а със сигурност и уют. Ако се притеснявате, че не можете да гледате цветя, не е нужно домът ви да бъде като джунгла. Опитайте с няколко, за да видите дали ще се справите. Не бива да пропускаме домашните любимци! Те ще се превърнат в любимата Ви причина да се връщате вкъщи, както и ( ако е кученце) страхотната причина да излезете да се поразтъпчете заедно. Усмивките и любовта, която дават домашните любимци е несравнима. Библиотеката с книги  също е едно от нещата, които ще предадат на дома ви мекота и уют. Във всеки дом трябва да има обособено място за книгите. Не говорим за тежките огромни библиотеки, които заемат две стени от стаята. Хубаво е обаче книгите да не са наредени в кашони под леглата. Създайте им специално място. 

Нека не забравяме, че най-важно за това какъв ще бъда самия дом са самите обитатели!  Бъдете позитивни и щастливи от това, което имате.

Няма коментари:

Публикуване на коментар