събота, 17 май 2014 г.

6 топ трикове за декориране на дома

1.       Светли цветове за малки пространства.  Ако кухнята ви е малка използвайте топли светли цветове като екрю или светло жълто, така ще ги направите по-свежи. Светлите мебели също разширяват пространството, а допълнителната светлина в нишата отваря още повече стаята. Ако спалнята ви е малка не се стремете да купите колкото се може по-малък гардероб, защото малките мебели правят стаята не само да изглежда по-малка, а и не използва пространството правилно и максимално практично. Спалното обзавеждане за малката спалня трябва да е в светли цветове и да е високо и тясно. Повдигнете леглото си, поръчайте си гардероб само с 2 врати или по-тесни врати, но да стига до тавана, така че да използвате максимално пространството в стаята.
2.       Огледалото е наш приятел. Огледалата придават повече пространство дори на тесните коридори, малката баня или малките антрета. Не е задължително огледалото да е голямо и да е от пода до тавана, огледало във форма или няколко по-малки огледала или различни фрагменти подредени на стената на тесния коридор ще разчупят тесния и прав коридор.
3.       Да миксираме старото и новото. Не е задължително, когато купувате ново обзавеждане да изхвърлите всичко старо. Оставете си някой малък скрин или холната масичка в по-стар стил, нещо дребно, което да е акцент в дома ви. Реновирайте и използвайте!
4.       Нови приложения за старите ненужни вещи. Не изхвърляйте стария сервиз от баба ви, старите куфари с не работещи ключалки от дядо ви или плетените кошници от вилата ви. Ако искате наистина нещо по-нестандартно за дома си първо помислете какво и как можете да използвате от старите вещи преди да го изхвърлите. От старите куфари можете да направите лавици за книги на стената, сандъка може да лакирате и използвате като ракла, сервиза от чинии и чаши на баба ви може да послужи за материал за арт върху бялата ви стена над дивана в хола или в кухнята, чайника, който така и не използвахте никога може да превърнете в саксия, на вратите на кухненските мебели може да закрепите лавици, кутийки и държачи за дребни неща като различни подправки, препарати и материали за миене и други подобни, които се чудите в кое чекмедже да натъпчете. А от стария и демоде кристален съд за лед направете чудесна ваза за холната масичка.
5.       Малката и тясна кухня може да бъде уютна с няколко идеи. Няколко малки саксии с декоративни зеленчуци или плодове ще дадат съвсем различно излъчване и характер на малката кухничка. А скритото осветление ще даде повече пространство дори на малките шкафове. Залепете лентички със лед осветление под шкафовете над мивката и във всяка по-тъмна част и вижте колко пространство е било скрито от тъмнината!

6.       Килима в хола – размери и местоположение! Професионалистите казват, че килима трябва да се избира според големината на стаята и никога да не опира плътно до стените или до вратите за интериора. Всеки край на килима трябва да е на минимум 10 см от стените, голямата секция, гардероба или вратата. Ако искате да използвайте стар запазен килим, който е доста по-дълъг от стаята по-добре го отрежете и поръбете при специалисти отколкото да го подгъвате в единия край. А ако пък ако искате да използвате малко килимче в хола или трапезарията не го слагайте под масата, така че бъде напълно покрит от масата, столовете или дивана, а го сложете пред масата или така, че по-голямата му част да се вижда, а не да е скрита под мебели. Килимите са, за да се виждат и да украсяват пода ви, а не за да се крият под масите!

1 коментар:

  1. 7. И не на последно място не забравяйте да украсите дома си с готини дрънкулки и бижутца които може да намерите на getbijou.com . Все пак естествените камъни носят каква ли не добра аура. Има за пари, за здраве, за щастие и за каквото си поискате. Също така може да си вземете естествен камък според зодията ви.

    ОтговорИзтриване